Blog

Ceridian DayforceDit zijn de 2 meest veelbelovende ontwikkelingen tijdens Ceridian INSIGHTS
Blog Dit zijn de 2 meest veelbelovende ontwikkelingen tijdens Ceridian INSIGHTS - DayConnect

Dit zijn de 2 meest veelbelovende ontwikkelingen tijdens Ceridian INSIGHTS

Van 7 tot 10 november 2022 vond Ceridian INSIGHTS plaats in Las Vegas, dat dit jaar het thema ‘Leadership in the new world of work’ had. Deze HRIT-leverancier timmert flink aan de weg en lichtte tijdens de conferentie de laatste ontwikkelingen en innovaties toe. In deze blog lees je meer over de toekomstplannen rondom het HCM-pakket.

Tijdens Ceridian INSIGHTS bleek dat heel wat innovaties aankomen rondom Ceridian Dayforce, een van de HRIT-systemen waarvoor DayConnect de implementatie kan verzorgen. De provider van human capital managementoplossingen helpt bedrijven en organisaties om hun HR-processen te automatiseren en te verbeteren. De laatste tijd wint Ceridian veel marktaandeel. Het bedrijf is dit jaar binnengekomen in de rechterbovenhoek van het Magic Quadrant van onderzoeksbureau Gartner. Dit betekent dat ze hoge ogen gooien met de volledigheid van hun visie en het vermogen om die visie uit te voeren. Samen met Workday, Oracle en SAP behoort Ceridian tot de leiders op het gebied van Cloud HCM-pakketten voor bedrijven met meer dan duizend medewerkers.

In tegenstelling tot de andere genoemde platformen heeft Ceridian geen ambitie om naast HR ook de Finance-kant ‘erbij te pakken’ en de software uit te breiden richting ERP. Het platform blijft dedicated voor HR en blinkt met name uit in Core, Timetracking en Absense, met een geïntegreerde Payroll-module. Met name in de Manufacturing- en Retail-hoek biedt dit kansen. Met name de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland), dat qua digitalisering van HR nog wat achterloopt op Nederland en relatief veel grote bedrijven telt, is een interessante regio voor Ceridian.

 

Ideal Talent Marketplace
Tijdens Ceridian INSIGHTS werden veelbelovende aankondigingen gedaan en nieuwe ontwikkelingen toegelicht. Zoals alle HCM -softwareleveranciers is Ceridian ook bezig met mooie technische ontwikkelingen op het gebied van skills. Het succes hiervan is wel afhankelijk van medewerkers die hun skills invullen en bijhouden in het systeem. Daarnaast is het beheersen van een skill afhankelijk van de individuele interpretatie en daarmee altijd subjectief.

Veelbelovend is de oplossing van Ceridian om bedrijven snel en flexibel van personeel te voorzien én werknemers van klussen en opdrachten. Deze oplossing werd tijdens de conferentie in Las Vegas gelanceerd en heet de Ideal Talent Marketplace. Dit kan worden gezien als ‘de Uber van de arbeidsmarkt’: een platform waar vraag en aanbod met behulp van slimme technologie wordt gematcht. Ideal helpt werkgevers vaardigheden af te leiden uit cv’s en deze te categoriseren in meer gangbare vaardigheden voor bepaalde industrieën. De slimme software is bedoeld om klanten van Ceridian te helpen navigeren in een wereld van personeelstekorten, geringe flexibiliteit en een snel veranderende vraag. Tegelijkertijd zijn werknemers op zoek naar meer flexibiliteit en een betere werk-privé balans. De Talent Marketplace biedt werknemers gepersonaliseerde baanaanbevelingen die aansluiten bij hun vaardigheden en voorkeuren.

 

Voordelen van platformwerk
Steeds meer werkenden en opdrachtgevers weten elkaar voor korte klussen te vinden via online platformen. Uit gegevens van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat begin 2021 tussen de 0,4% en 2,8% van de beroepsbevolking werkte via een platform, wat neerkomt op minimaal 34.000 platformwerkwerkers. De platformen bieden verschillende voordelen voor zowel werkenden, opdrachtgevers als klanten. De platformen bieden klussen die online of offline kunnen worden uitgevoerd, op ieder moment en vanaf iedere locatie. Vaak is er de keuze tussen ad-hoc en gepland werk.

Ook als het door opleiding of achtergrond moeilijk is om aan werk te komen, kan platformwerk uitkomst bieden. Het zoekgebied wordt groter, je kunt eenvoudig zoeken naar klussen op jouw niveau, hoeft er niet je huis voor uit als dat lastig is en je bepaalt zelf je werktijden en het aantal uren dat je wilt werken. Platformwerk helpt dus meer mensen aan het werk, ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In recente onderzoeken van SCP en SER lees je meer over de belangrijkste voordelen van platformwerk.

 

Ook kansen in Europa
Ideal Talent Marketplace draait al in de VS – waar de arbeidsmarkt anders georganiseerd is – en sinds kort ook in het Verenigd Koninkrijk. Komend jaar is het de bedoeling dat het platform ook in de rest van Europa wordt geïntroduceerd. Op de korte termijn liggen er vooral kansen voor het nieuwe platform van Ceridian voor bedrijven in de retail en manufacturing, omdat hier vaak in shifts wordt gewerkt. Omdat het platform geïntegreerd is met het HCM-pakket van Ceridian kun je alles in één systeem onderbrengen: het matchen van vraag en aanbod, de gewerkte shifts, de beloning, et cetera. Dit scheelt je als organisatie veel administratie.

De marktplaats kan met of zonder tussenschakels als uitzendbureaus, bemiddelaars of staffing agencies worden gebruikt. Als je die schakel er tussenuit haalt, treden mensen die een klus aannemen in dienst bij Ceridian, dat de background-check doet, de payroll verzorgt en zorgdraagt voor verzekeringen.

 

On demand uitbetalen
Een andere interessante aankondiging is die van Dayforce Wallet. Dit is een moderne manier om werknemers te betalen die al buiten de VS en sinds kort ook in het Verenigd Koninkrijk is geïntroduceerd. De uitbreiding van Dayforce Payroll biedt werknemers on demand toegang tot hun verdiende loon, waarbij er gebruik wordt gemaakt van een intuïtieve mobiele app en bijbehorende prepaidkaart. Ceridian maakt hiermee een einde aan één keer per maand uitbetalen. Met de wallet kan je op ieder moment na afronding van een shift zeggen: ik wil uitbetaald worden. Dat biedt mensen heel veel flexibiliteit en keuzevrijheid, wat prettig is bij de huidige onzekere economische omstandigheden.

Het is de verwachting dat Ceridian de komende tijd fors in blijft zetten op innovaties en dat het marktaandeel verder zal groeien. Die rechterbovenhoek van het Magic Quadrant van Gartner lijkt dan ook geen toevalstreffer.

Meer weten over de nieuwe ontwikkelingen van Ceridian?

Back To Top

Your HRIT Implementation Partner

Where to find us

Torenallee 20
5617 BC Eindhoven
Nederland
Telefoon: +31 6 15 06 22 69
info@dayconnect.eu